Мальтитол кристали зі складу в Київській області з усіма супроводжуючими документами.
Відправка по регіонах України дрібним та великим оптом.
Мальтитол ― натуральний цукрозамінник (молекули глюкоза плюс сорбіт) має приємний солодкий смак, подібно до цукру, і за інтенсивністю становить приблизно 90 % його солодощі. Його виробляють шляхом гідрогенізації мальтози, яку одержують із крохмалю.
Як і інші поліоли, він не набуває коричневого кольору і не карамелізується, як цукор. У порівнянні з іншими поліолами мальтитол має незначний "холодний" ефект у роті. Його застосовують не тільки як цукрозамінник, але і як замінник жиру, у зв'язку з його властивістю надавати "вершковий смак" їжі (J. Lederer та співавт., 1974).
Практично під назвою "мальтітол" розглядаються продукти, одержані шляхом ферментативного гідролізу крохмалю з наступною каталітичною гідрогенізацією для зв'язування вільних альдегідних груп. Зміст власне мальтитолу цих продуктах коливається від 50 до 95%.
Було доведено, що мальтитол не піддається метаболізму бактеріями ротової порожнини, які, розщеплюючи цукор або крохмаль, виділяють кислоти, що сприяють порушенню зубної емалі та розвитку карієсу.
Мальтитол повільно абсорбується в кишечнику, тому підйом глюкози та інсуліну в крові відбувається більш редуковано порівняно з прийомом сахарози. В організмі він повільно, але повністю розкладається на глюкозу та сорбіт, особливо кишковою флорою. Крім того, враховуючи, що енергетична цінність мальтитолу становить 2,1 кал/г (цукор – 4,0 кал/г), він може застосовуватися в дієтах зниження маси тіла. Відповідно до положення FDA, що діє в США, продукти можуть позначатися як "знижувальні калорії", якщо вони забезпечують їх зменшення щонайменше на 25%. Тому мальтитол відповідає такому позначенню. У ЄС, згідно з Національною маркувальною директивою, всі поліоли, включаючи мальтітол, оцінюються за енергетичною цінністю 2,4 кал/год.
Мальтитол є безпечним продуктом для здоров'я та всіма регламентуючими органами США та Європи дозволено до застосування без обмежень.
Враховуючи, що, подібно до інших поліолів, мальтитол може мати у великих дозах послаблюючий ефект, його не рекомендують застосовувати більше 100 г на день. Послаблюючий ефект спостерігається і при нижчих дозах (30-50 г на добу).
Мальтитол дозволений до використання як речовина, що володіє не тільки якістю цукрозамінника, але і іншими властивостями харчових добавок (стабілізаторів, загусників, наповнювачів та ін). Він може застосовуватися при виготовленні шоколаду та шоколадних покриттів, тому що на відміну від інших поліолів має безводну, низькогігроскопічну та стабільну кристалічну форму з низькою точкою плавлення.
І так, основні переваги мальтитолу нижче:
- Мальтитол отримують з мальтози, що міститься в зернах злаків та кукурудзі.
- Він є білим кристалічним порошком, який дуже добре розчиняється у воді.
- Мальтитол всмоктується у шлунково-кишковому тракті повільніше, ніж звичайний цукор, тому не викликає надмірного підвищення рівня глюкози у крові та не стимулює секрецію інсуліну.
- Він має низький глікемічний індекс і з цих причин ідеально підходить як замінник цукру.
- Мальтитол зазвичай використовується як замінник цукру в харчових продуктах.
- Його часто додають у печиво, шоколад, зефір та креми, а також у молочні продукти – йогурти та ароматизовані молочні напої.
Також пропонуємо інші цукрозамінники
Сукралоза , інтенсивний цукрозамінник 1:600, який часто комбінують з еритритолом для отримання більш солодкого смаку.
Інулін пребіотик цукрозамінник ,який має солодкість приблизно половини солодкості цукру.
Стевії екстракт , природній цукрозамінник, що має солодкість 1:280
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Форма випуску | Розсипний |
Склад | Мальтитол 99% |
- Ціна: 253,96 ₴/кг