Продавець Юнатіс ТОВ розвиває свій бізнес на Prom.ua 14 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
209 відгуків
+380 (67) 503-88-17
+380 (67) 440-45-94
Харчові та фармацевтичні інгредієнти
Кошик

Ксилітол

612,89 /кг

Показати оптові ціни
  • В наявності
  • Оптом і в роздріб
Ксилітол
КсилітолВ наявності
612,89 /кг
+380675038817
  • +380 (67) 503-88-17
  • +380 (67) 440-45-94
+380675038817
  • +380 (67) 503-88-17
  • +380 (67) 440-45-94
Законом не передбачено повернення та обмін даного товару належної якості

Міжнародне найменування Xylitol
Сегмент: Цукрозамінники
Ринки та застосування: Дієтичні добавки, харчові продукти
Склад: Ксілітол 99,5%

Опис: Ксилитол - білий кристалічний порошок, ступінь солодкості така ж, як сахароза, легко розчиняється у воді (приблизно 160 г/100 мл), злегка розчинний в етанолі та метанолі, температура плавлення 92-96 °С, температура кипіння 216 °С та калорійність. 16.72кдж/г (така як сахароза). Поглинає тепло при розчиненні, тому забезпечує відчуття приємного природного охолодження, коли розчиняється в порожнині рота. 10% -ний водний розчин значення рН 5,0-7,0.
 

Функції:

Вживається людьми як заміна цукру з метою зменшення калорій для схуднення, для людей при цукровому діабеті.

У харчовій промисловості ксиліт зареєстрований як харчова добавка E967, як підсолоджувач, вологоутримуючий агент, стабілізатор та емульгатор.

Застосування ксилітолу.


- для отримання жувальної гумки, іриски, м'яких цукерок, желе, шоколаду, жувальних таблеток і т.д.
Має властивості легкого ефекту, що холодить. Може застосовуватись у зубних пастах, має антикарієсний ефект.
- можна додавати замість сахарози в безалкогольні напої, молоко, хліб, консервовані фрукти, печиво, йогурт, джем, каша і т.д., щоб зберегти солодший смак
- може бути доданий у косметичні продукти та зубну пасту, без ефекту липкості. Ксіліт може утримувати вологу та пом'якшувати грубу шкіру аналогічно гліцерину.
- хороша заміна сахарози, з можливістю внесення в такі страви, як кисло-солодка свинина або риба, дуже безпечна діабетикам.


Дозування не більше ніж 40г/день для дорослого та 20г/день для дитини.
Виробник: Китай
Стандарт: ISO, Kosher, Halal, HACCP

 

Питання-відповідь про ксилітол

Чи справді ксиліт натуральний?

Ксиліт - це природний підсолоджувач, який міститься в клітковині різних фруктів і овочів, включаючи ягоди, овес і гриби. Насправді це настільки природно, що наш організм виробляє близько 15 грамів ксиліту щодня під час нормальних метаболічних процесів.

Хоча штучні підсолоджувачі, такі як сахарин, аспартам (Equal) і сукралоза (Splenda), доступні, вони не будуть ідеальним вибором для тих, хто шукає повністю натуральний підсолоджувач без додавання цукру. 

Що робить ксиліт корисним для діабетиків?

Наш організм засвоює ксиліт набагато повільніше, ніж звичайний цукор, і тому ксиліт не викликає стрибків рівня цукру в крові, як це робить цукор. 

Оскільки відсутність стрибків рівня цукру в крові означає, що реакція на інсулін не потрібна, ксиліт є чудовою новиною для діабетиків. Діабет – це захворювання, при якому організм більше не виробляє інсулін (діабет I типу) або не реагує на інсулін (діабет 2 типу).

Глікемічний індекс (ГІ) — це спосіб вимірювання розміру стрибків цукру в крові, спричинених різними продуктами харчування. У той час як глюкоза має ГІ 100, а столовий цукор – 60, ксиліт унікальний тим, що має наднизький ГІ 7.

Я хочу контролювати споживання калорій, як ксиліт може мені допомогти?

Оскільки кожна чайна ложка ксиліту містить на 40% менше калорій порівняно зі звичайним цукром (9 калорій проти 15 калорій), заміна цукру на ксиліт, мабуть, є найпростішим способом скоротити калорії та все ще задовольнити вашу тягу до солодкого.

Крім того, що ксиліт корисний для діабетиків і має низьку калорійність, чим ще корисний ксиліт?

  • Нешкідливий для зубів - було доведено, що ксиліт знижує ризик карієсу. Він робить це шляхом пригнічення  mutans streptococci , бактерії, яка значною мірою відповідає за карієс. З цієї причини ксиліт часто додають у засоби для догляду за зубами, такі як зубні пасти та рідини для полоскання рота. Насправді стоматологічні асоціації в усьому світі, включаючи асоціації Фінляндії, Норвегії, Швеції, Англії, Ірландії, Естонії та Нідерландів, офіційно схвалили ксиліт за його користь для зубів.
  • Назальні спреї. Ксиліт часто входить до складу назальних спреїв, оскільки пригнічує ріст бактерій на клітинах носоглотки.
  • Інфекції вуха та верхніх дихальних шляхів. Дослідження показали, що жувальна гумка з ксилітом може допомогти запобігти вушним інфекціям, оскільки жувальна дія, а також хімічний склад ксиліту можуть перешкоджати здатності багатьох бактерій прилипати.
  • Остеопороз - Ксиліт потенційно є засобом лікування остеопорозу. Група фінських дослідників виявила, що харчовий ксиліт запобігає ослабленню кісток у лабораторних щурів і фактично покращує щільність кісток.
  • Вагітні та жінки, які годують грудьми. Ксиліт безпечний для вагітних і жінок, які годують грудьми, і дослідження показують, що регулярне використання значно знижує ймовірність передачі бактерій карієсу від матері до дитини протягом перших двох років життя на цілих 80%.

Чи схвалено ксиліт для використання в Україні?

Абсолютно! 

Ксиліт схвалений для використання як харчовий інгредієнт у багатьох країнах, включаючи США, Великобританію, ЄС, Японію та Сінгапур.

Ксиліт не має відомої токсичності для людини. В одному дослідженні учасники споживали дієту, що містила в середньому 1,5 кг ксиліту щомісяця з максимальним щоденним споживанням 430 г без видимих ​​побічних ефектів.

Я діабетик і використовую мальтит як природний підсолоджувач. Мальтит такий же корисний, як і ксиліт?

І мальтит, і ксиліт належать до категорії підсолоджувачів, відомих як поліоли - обидва є несмачними, схожими на цукор речовинами, які можна використовувати для підсолоджування їжі.

У той час як ксиліт корисний для діабетиків через низький ГІ 7, мальтит має здатність спричиняти стрибки цукру в крові у діабетиків із значно вищим ГІ. 

 

  • Порошок мальтиту: GI 36
  • Сироп мальтиту: GI 50

 

Майте на увазі, що при GI 50 сироп Maltitol лише трохи нижчий, ніж столовий цукор (GI 60). Кілька діабетичних сайтів попереджають про небезпеку надмірного споживання мальтиту. 

Якщо ви хворієте на діабет і стежите за тим, що їсте, не думайте, що кожна пачка печива без додавання цукру або шоколаду автоматично корисна для вас. ЧИТАЙТЕ ДРІБНИЙ ШРИФТ! Застереження, emptor, як завжди.

Зараз я використовую стевію  , яка також є природним підсолоджувачем, отриманим із рослин. Чому я повинен перейти на ксиліт?

Можливо, немає причин переходити на ксиліт, якщо ви повністю задоволені стевією.

Однак ми вважаємо, що стевія – це набутий смак. Для деяких людей післясмак стевії залишає бажати кращого, оскільки він схожий на сахарин, найпопулярніший штучний підсолоджувач у 1970-х і 80-х роках.

Чи є побічні ефекти від використання ксиліту?

Як низькокалорійний підсолоджувач, ксиліт засвоюється повільніше, ніж звичайний цукор. Це повільне всмоктування може в рідкісних випадках викликати легкі шлунково-кишкові побічні ефекти, такі як здуття живота та діарея.

При регулярному прийомі ксиліту наш організм адаптується до того, що подібних побічних ефектів не виникає.

Чи можна використовувати ксиліт у випічці?

Незважаючи на те, що ксиліт чудово смакує в десертах і, безсумнівно, термостабільний, він не спричиняє підняття хліба. Це пояснюється тим, що дріжджам для роботи потрібен цукор, і вони не метаболізують ксиліт для утворення бульбашок вуглекислого газу.

Це також пояснює, чому ксиліт ефективно пригнічує карієс порівняно зі звичайним цукром.

 

Інформація для замовлення
  • Ціна: 612,89 /кг
  • Спосіб упаковки: Картонні коробки з поліетиленовим мішком по 25кг, подвійний поліетиленовий мішок по 2кг

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner