Інші назви
D-tagatose 6-(dihydrogen phosphate),D-Tagatose 6-phosphoric acid,keto-D-tagatose 6-(dihydrogen phosphate)
Опис
Тагатоза — це натуральний підсолоджувач, наявний тільки в невеликих кількостях у фруктах, какао та молочних продуктах. Тагатоза отримана з галактози через ферментативний процес, починаючи з лактози, яка гідролізується до глюкози та галактози. Галактоза зомерізується в лужних умовах до D-тагатози гідроксидом кальцію.
Принцип дії
Тагатоза контролює рівень глюкози в крові після приймання їжі. Тагатоза знижує рівень глюкози в крові завдяки підвищенню активності глюкокінази, яка сприяє перенесенню глюкози в глікоген. Тагатоза (D-Tagatose) інгібує травні ферменти та деградацію вуглеводів у тонкому кишківнику, що призводить до інгібування поглинання вуглеводів в організмі.
Застосування
Завдяки своїм смаковим властивостям, тагатозу (D-Tagatose) використовують переважно як натуральний і низькокалорійний замінник цукру. Тагатоза використовується як зволожувач, текстуризатор, загусник і наповнювальний агент.
Використовується D-Tagatose для випікання, приготування їжі та підсолоджувачів високої інтенсивності для маскування їх гіркого посмаку.
Безпека
Тагатоза(D-Tagatose) безпечний для більшості людей. Можуть бути побічні ефекти, як-от нудота, дієрея.
Дозування
Рекомендована доза тагатозу (D-Tagatose) 15 г на день
- Ціна: 6 728,95 ₴/кг