Полідекстроза (для продуктів зі зниженим вмістом цукру)
219,47 ₴/кг
Показати оптові ціни- В наявності
- Оптом і в роздріб
- +380 (67) 503-88-17
- +380 (67) 440-45-94
Полідекстроза оптом від 2кг, 25кг
Опис
Полідекстроза – це розчинне пребіотичне волокно та преміальний низькокалорійний наповнювач, що використовується для додання об`єму та текстури низькокалорійним продуктам харчування та продуктам зі зниженим вмістом калорій.
Продукт легко використовувати у різноманітних застосуваннях для заміни всіх або частини сухих речовин підсолоджувача та заміни калорійних наповнювачів у цих рецептурах.
Полідекстроза добре розчинна у воді (приблизно 80г/100мл при 20˚С), але погано розчинна або нерозчинна в більшості органічних розчинників.
Переваги застосування Полідекстрози у виробництві продуктів харчування:
- у борошняних кондитерських виробах збільшує вихід готової продукції на 10 %: дозволяє збільшити термін зберігання продукту за рахунок молекулярно-пов'язаної води полідекстрозою;
- покращує органолептичні якості продукції, не змінюючи основного кольору та смаку продукту;
- відіграє важливу роль у створенні обсягу та маси продукту:
а) виступає як низькокалорійний наповнювач, збільшує кількість сухих речовин
б) лише на рівні смакових відчуттів є замінником жиру, крохмалю, сухих речовин цукру без втрати структури продукції;
- підвищує харчову цінність продукції: збагачує продукцію пребіотичними харчовими волокнами, сприяє зростанню корисної мікрофлори, нормалізації процесів травлення, прискоренню харчового циклу, зниженню ризику шлунково-кишкових, серцево-судинних захворювань;
- сприяє зниженню калорійності продукції:
- а) за своїми технологічними та органолептичними якостями полідекстроза дуже схожа на сахарозу, сухі речовини якої вона успішно замінює.
Енергетична цінність Полідекстрози - 4,2 кДж/г (1 ккал/гр), що в 4 рази менше, ніж у цукру, і в 9 разів менше, ніж у жиру, таким чином, вона ідеально підходить для створення дієтичних та функціональних продуктів;
― підвищує стійкість продукту до циклів заморожування/відтавання (кріопротектор):
― сприяє легкому зниженню точки замерзання продукції та підвищенню щільності продукту,
― запобігає кристалізації продукції при низьких температурах.
Полідекстроза знаходить застосування у виробництві випічки, начинок та наповнювачів, молочних продуктів, напоїв, соусів та спортивного харчування.
Безпека Полідекстрози.
- Полідекстроза офіційно визнана та застосовується як харчове волокно в 51 країнах.
- Нешкідлива для зубів (не викликає карієсу).
- Має низький глікемічний індекс (від 5 до 7 залежно від сорту), що дозволяє використовувати її при виробництві дієтичних та функціональних продуктів, у т. ч. хворих на діабет.
- За міжнародною класифікацією цієї харчової добавки надано номер Е1200.
У Європі, відповідно до Директиви 2000/13/EC, маркування продукту з Полідекстрозою повинно відповідати початковій меті в кінцевому продукті (тобто добавка або клітковина):
― як добавка: повинна декларуватися за назвою своєї категорії (наповнювач, загусник/текстуратор, стабілізатор, вологоутримуючий агент), а далі Полідекстроза або Е1200;
― як інгредієнт: має декларуватися як Полідекстроза.
- Ціна: 219,47 ₴/кг