Фруктоолігосахариди дрібним та крупним оптом по Україні та за кордон.
Офіційні поставки, постійна наявність.
Frutalose® олигофруктоза (ФОС) — розчинні харчові волокна, що володіють властивостями текстурування і поліпшують смак, які забезпечують додаткові переваги для здоров'я. Frutalose® це частково гідролізований інулін: олигофруктоза, проводиться з цикорію.
З допомогою ФОС можна зробити світ більш здоровим, допомагаючи розробляти продукти з доданою вартістю, ті, які задовольняють зростаючий споживчий попит на здорову і смачну їжу і напої по всьому світу.
Олигофруктозу Фруталоза® можна використовувати для заміни таких цукрозамінників, як сахароза. Оскільки їх солодкість менше, ніж солодкість сахарози, часто з'являється необхідно додати Frutalose® олигофруктоза (ФОС) високоінтенсивні підсолоджувачі (ВІП), щоб забезпечити належну солодкість. Додавання інуліну або олигофруктозы в молочні напої часто має синергетичний ефект у відношенні солодощі разом з ВІП.
Ключові факти
олигофруктоза (ФОС) Фруталоза®:
-
Покращує смак і смакові враження у продуктах з пониженим вмістом цукру і продуктів, що викликають гликемическую реакцію.
-
Володіє природним солодким смаком.
-
Володіє объемообразующими властивостями для відновлення сухого речовини після виведення цукру.
-
Є важливими інгредієнтами для формування структури в харчових продуктах з низьким вмістом жиру і без вмісту жиру.
Олигофруктоза Фруталоза® — загальна інформація
Олигофруктоза Фруталоза® — частково гідролізований інулін з короткою ланцюгом, що містить до 10 фруктозних залишків. Розчинність олигофруктозы Фруталоза® становить понад 80 %, вона утворює прозорий дуже в'язкий сироп при цій концентрації.
Застосування олигофруктозы в якості замінника цукру.
Застосування |
Довжина ланцюга П/ДО/ОФ* |
Доза (%) |
Технологічна функція |
Молочні продукти |
|||
Йогурт |
ОФ |
5-8 |
Смакове враження, смак |
Десерт миттєвого приготування |
ДО/ОФ |
20-30 |
Смакове враження, смак, объемообразующий агент |
Питний йогурт |
ДО/ОФ |
5-8 |
Смакове враження, смак |
Морозиво |
ДО/ОФ |
7-14 |
Консистенція, танення, стабільність |
Сорбет |
До |
8-12 |
Танення, смак |
Хлібобулочні продукти |
|||
Бісквіти |
ДО/ОФ |
6-9 |
Консистенція, объемообразующие властивості |
Печиво |
ДО/ОФ |
6-8 |
Консистенція, объемообразующие властивості |
Торти і кекси |
ДО/ОФ |
6-8 |
Консистенція, объемообразующие властивості |
Кондитерські вироби |
|||
Шоколад |
П |
10-15 |
Объемообразующий агент, консистенція |
Шоколадна паста |
П/ДО/ОФ |
15-40 |
Смак, консистенція, смакові враження |
Цукерки |
ДО/ОФ |
18-30 |
Объемообразующий агент, консистенція |
Карамельні начинки |
ОФ |
≈ 50 |
Смак, объемообразующий агент, консистенція |
Інші продукти |
|
|
|
Батончик мюслі |
ДО/ОФ |
8-30 |
Консистенція, объемообразующие властивості |
Пластівці для сніданку |
ОФ |
5-30 |
Смак, вологоутримуючий бар'єр |
Джем |
ОФ |
До 25 |
Солодкість, объемообразующие властивості |
Продукти з фруктів |
ДО/ОФ |
До 70 |
Объемообразующий агент, солодкість |
Шоколадний напій розчинний |
До |
8-25 |
Текстуризатор, смакове враження |
Томатний кетчуп |
ОФ |
8-20 |
Текстуризатор, смакове враження, солодкість |
* Довжина ланцюга (СП = ступінь полімеризації); П: природний інулін (середня СП 9-11); ДО: короткоцепочечный інулін (середня СП 7-9); ОФ: олигофруктоза
Олигофруктоза утворює прозорий в'язкий сироп, якщо суху речовину становить 75 %. Придатність до обробки та функціональні характеристики сиропів олигофруктозы Фруталоза® порівнянні з широко використовуваними глюкозными сиропами. Вона не кристалізується і забезпечує солодкість. Лінійні фруктозні ланцюги містять одну молекулу редуцирующей фруктози в кінці. Це означає, що на етапах нагрівання і випікання може з'явитися коричневе забарвлення внаслідок реакції Майяра.
Солодкість Фрутафита/Фруталозы порівняно з сахарозою.
Тип Фрутафита® /Фруталозы® |
Насолода |
Фрутафит® TEX! |
0 % |
10 % |
|
Фрутафит® CLR |
30 % |
Фруталоза® OFP |
40 % |
Фруталоза® L92 |
40 % |
50 % |
Можливості застосування
Молочні продукти
- Йогурт
Сиропи олигофруктозы Фруталоза® можуть легко замінити цукор в підсолодженому йогурті завдяки своїм солодким смаком і розчинності. Комбінація олигофруктозы Фруталоза® і ВІП забезпечує такий же рівень солодощі, як і в продуктах, що містять цукор.
- Десерт миттєвого приготування
Більшість десертів миттєвого приготування містять комбінацію сахарози та сухих глюкозних сиропів, забезпечують солодкість і смакові враження готового десерту. Для зменшення змісту цукру використовується Фруталоза® CLR, яка заміщує частину обох інгредієнтів і забезпечує відмінний смак і смакові враження десерту, а також більш низький вміст цукру.
Олигофруктозу Фруталоза®, у рідкому або порошкоподібному вигляді, можна використовувати в продуктах з заварним кремом, де вона замінює 30 % цукру і забезпечує його знижений вміст і приємну солодкість.
- Питний йогурт
У питних йогуртах більшу частину солодощі в готовому продукті забезпечують фруктові добавки. Олигофруктозу Фруталоза® рекомендується використовувати у фруктових продуктах у зв'язку з її розчинністю. Досвід застосування продемонстрував, що олигофруктоза Фруталоза® дуже добре поєднується з фруктовими смаками, забезпечуючи приємну солодкість і смаковий профіль, її також можна поєднувати з такими високоінтенсивними підсолоджувачами, як сукралоза або стевія.
- Морозиво і шербет
В морозиві цукор грає важливу роль для консистенції. Склад цукру визначає щільність, кремоподібну консистенцію, холодність і характеристики танення морозива. Випробування на застосування продемонстрували, що інулін Фрутафит® та/або олигофруктоза Фруталоза®, додані морозиво, допомагають збереженню невеликих кристалів льоду і покращують стійкість до впливу теплового шоку, забезпечуючи однорідну консистенцію і приємні характеристики танення замороженого продукту. Зменшення змісту цукру в морозиві можна добре поєднувати з зменшенням вмісту жиру, використовуючи і інулін Фрутафит® і олигофруктозу Фруталоза®. Отримана консистенція і органолептичні властивості були принаймні порівнянні або навіть краще порівняно з референтними продуктами з вмістом цукру і жиру.
Хлібобулочні вироби
- Бісквіти
Цукор в рецептах бісквітів відіграє важливу роль для властивостей тіста, плинності, консистенції, зовнішнього вигляду і смаку готового продукту. Фрутафит® CLR можна легко використовувати в якості замінника цукру (1:1) в бисквитах, однак з урахуванням різних функціональних характеристик цукру показник заміни обмежений приблизно 40 %. Для заміни в більшій кількості рекомендується використовувати комбінацію з мальтитом.
- Печиво
М'яке американське печиво має м'яку, в'язку при жуванні консистенцію. Збереження подібної консистенції у період терміну зберігання є проблемою. Олигофруктоза Фруталоза® є відмінним замінником цукру для даного продукту. Водоутримуюча здатність зберігає вологість і м'якість печінка під час терміну зберігання.
- Торти і кекси
Олигофруктозу Фруталоза® рекомендується додавати в торти і кекси для заміни цукру в обсязі до 50 %. Ці торти і кекси, які містять лише 50 % цукру, трохи менш солодкі, але мають дуже ніжний м'якуш і м'яку консистенцію.
Кондитерські вироби
- Шоколад
Цукор є одним з основних інгредієнтів всіх типів шоколаду. У шоколаді без вмісту цукру часто використовують поліоли, але дослідження продемонстрували, що поєднання поліолів і інуліну Фрутафит® забезпечує поліпшення консистенції і більш приємні смакові якості шоколаду (наприклад, менш холодне смакове відчуття). В продукти зі зниженим вмістом цукру можна використовувати порошок Фрутафит® або Фруталоза® для заміни цукру.
- Шоколадна паста
Однорідність і смак є важливими характеристиками для даних продуктів. Використовуючи олигофруктозу Фруталоза® або інулін Фрутафит®, або їх комбінацію, можна замінити частину або всі вміст цукру, без шкоди для смакового враження. Трохи менш солодкий смак продуктів зі зниженим вмістом цукру, посилює присмак шоколаду в продукті.
- Цукерки
Практично у всіх типах цукерок використовують комбінацію цукру і глюкозного сиропу. Рідкий сироп Фруталоза® дозволяє замінити (частина) глюкозний сироп в різних видах цукерок, від всіх типів жувальних цукерок до карамелі з начинкою. Готовий продукт буде мати знижений вміст цукру і підвищений вміст клітковини.
- Карамельні начинки
Застосування карамельних начинок широко поширене в кондитерських і хлібобулочних виробах. Шоколадні батончики, праліне, батончики мюслі і комбіновані хлібобулочні вироби часто містять карамельні начинки в якості одного з компонентів. Згідно з рецептами, смачну кремоподібну карамельну начинку можна отримати при використанні олигофруктозы Фруталоза® для заміни будь-якого цукру в традиційних карамельних продуктах.
Інші продукти
- Батончики мюслі
Все обычные батончики мюсли содержат достаточно высокий уровень сахара. Особенно батончики из гранолы, поскольку в них используется связывающий сироп для склеивания зерновых частиц и формирования батончика. Сочетание инулина Фрутафит® и олигофруктозы Фруталоза® помогает уменьшить количество связывающего сиропа, иногда можно вообще не добавлять сахар. Сочетание правильных ингредиентов и их количество помогает обеспечить необходимую консистенцию, которая может варьироваться от мягкой до твердой и от вязкой до хрустящей.
- Хлопья для завтрака
Некоторые (экструдированные) хлопья для завтрака содержат сахар в своей основе, но большая часть имеет покрытие на основе сахара, обеспечивающее более приятный вкус и лучшее сохранение формы в тарелке. Олигофруктоза Фруталоза® помогает обеспечить эти характеристики, ее также используют для покрытия хлопьев, при этом значительно уменьшается содержание сахара в готовом продукте.
- Джем и продукты из фруктов
Основные ингредиенты джема и фруктовых продуктов — это фрукты, сахар и гидроколлоиды. Олигофруктоза Фруталоза® является отличным объемообразующим ингредиентом, который используются в подобной продукции для замены сахара благодаря ее сладости и растворимости. Органолептические исследования также продемонстрировали, что все фруктовые вкусы могут быть усилены при добавлении олигофруктозы Фруталоза®. Большая часть фруктовых продуктов используются в молочной сфере, и потребители обычно предпочитают легкие молочные продукты с низким содержанием сахара.
- Растворимые шоколадные напитки
У сухих сумішах для розчинних напоїв або десертів цукор використовується в якості объемообразующего інгредієнта. Порошок Фрутафит® або Фруталоза® може добре замінювати цукор завдяки своїм солодким смаком і розчинності.
- Томатний кетчуп
У кетчупі цукор використовують для балансу смаку і консистенції. Інулін Фрутафит® або олигофруктозу Фруталоза® можна використовувати для заміни цукру в кетчупі, вибір відповідного продукту інуліну залежить від процесу виробництва кетчупу і характеристик готового продукту.
- Ціна: 731,06 ₴/кг